Hania, Kreeta - Petrino House 1

Hania, Kreeta - Petrino House 1

Rautuki-säätiö
Valestra 6, 73131 Hania

3 hlö
55

Petrino House 1, 55 m2 loft

 • Majoituskapasiteetti: 3 henkilöä
 • 1 parisänky, 1 yksittäinen vuode.
 • Huoneistoissa on hyvin varusteltu  tupakeittiö, kylpyhuone ja pieni patio. Varustukseen kuuluu mm. pyykinpesukone, silitysrauta, hiustenkuivaaja, tv, langaton nettiyhteys ja ilmalämpöpumput.
 • Majoituksen hintaan sisältyy pyyheliinat, liinavaatteet, wc-paperit ja loppusiivous.

Huomioi nämä:

 • Kyseessä on tavallinen asuinhuoneisto, joten kunnioitathan järjestyssääntöjä, muun muassa hiljaisuutta klo 22 alkaen. Vuokraemäntä vastaa majoittujien häiriöistä naapureille ja on oikeutettu tarvittaessa häätämään meteliä aiheuttavat majoittujat.
 • Kunnioitathan siesta-aikaa klo 15.00-18.00, jolloin paikalliset lepäävät.
 • Asunto sopii liikuntaesteiselle, koska se sijaitsee katutasossa.
 • Huoneisto on savuton.
 • Otathan omat rantapyyhkeet mukaan.

Vaihtopäivä ja avainten nouto

 • Vaihtopäivä on lauantai.
 • Sisäänkirjaus 15:00 ja luovutus 11:00 mennessä. 
 • Vuokraemäntä Johanna Litmo asuu asunnon yläpuolella, joten voit sopia avainten luovutuksen Johannan kanssa saapumisaikasi mukaisesti.
 • Lähtiessä avaimet jätetään vuokraemännälle.

Varustelu

 • Hiustenkuivaaja
 • Ilmainen WiFi
 • Patio
 • Pyykinpesukone
 • Silitysvälineet
 • Suihku
 • Televisio
 • Wc
 • Liinavaatteet
 • Pyyheliinat
 • WC-paperi
 • Loppusiivous
 • Ilmalämpöpumppu

Kaikki sujui hienosti ja Johannan apu kaikissa asioissa oli korvaamatonta. Voin suositella kohdetta kaikille enemmän ja vähemmän kokeneille matkaajille. Voisin mennä helposti uudestaan.

Esku
08.08.2023

Tämä kohde on aivan mainio lähteä reissuun pikaisestikin ja vähillä matkatavaroilla. Lähdin reissuun 6.5.-13.5.2023. Jo reissuun lähtiessä asunnon omistaja otti minuun yhteyttä, millä lennoilla olisin tulossa. Öisestä saapumisajasta johtuen hän tarjoutui ostamaan samassa kiinteistössä sijainneesta kaupastaan minulle aamupalatarpeet valmiiksi jääkaappiin. Oli todella mukava tulla asunnolle kun jääkaapissa on valmiiksi aamupalatarpeet kunnossa. 

Kelit olivat aivan mahtavat ja tämä kohde soveltuu erityisesti tutkailuun kävellen ja vuokra-autolla. Kiertelin ympäriinsä Haniaa ja kävin ajelemassa Kissamoksella ja pienemmillä rannoilla. Moottoritietä oli mukava matkata vuokra-autolla. Asunnon haltija tarjosi myös erittäin edullista vuokra-autoa käyttööni ja otinkin sen lomaviikon lopusta kolmeksi päiväksi, niin että sain jättää sen lähtiessäni lentokentälle autovuokrafirman haltuun. En olisi ikinä uskonut, että tällaisessa kohteessa on näin hyvät ja toimivat palvelut. Asunnon haltijalta sai myös todella hyviä vinkkejä Kreetalla liikkumiseen ja tarjolla oli myös matkakirjoja, joita voi lukea asunnolla.

Pienemmässä asunnossa itsessään oli kaikki tarpeelliset tavarat ja kalusteet, joita ihan asunnossa on. Myös ruoanlaittovälieet olivat aivan huipputasolla, joten asunnossa pärjää aivan varmasti omillakin eväillä. Ruokaa oli mainio ostaa kaupasta, joka on samassa kiinteistössä.

Lämpöisellä keleillä en suosittele pakkaamaan paljoakaan vaatteita mukaan, vaan niitä voi ostaa itselleen läheltä torilta tai kaupoista.

Ravintolat olivat joka puolella aivan huippuja ja kiertelin, niistä aika monessa ja en onnistunut löytämään yhtäkään huonoa paikkaa.

Jos haluat lähteä helpolle reissulle Kreetalle, niin tämä on todella hyvä valinta. Ei tarvitse ressata yhtään mistään asiasta ja loma onnistuu juuri niin kuin pitääkin. Iso kiitos vielä Johannalle aivan mahtavasta palvelusta!!! Tämä pesee hotellilomat aivan mennen tullen. KIITOS!!!

6.5.-13.5.2023
08.06.2023

Vietimme kahdestaan häämatkaa elo-syyskuun vaihteessa 2022. Samanlaisia kokemuksia kuin edellisellä kirjoittajalla, eli kohteeseen oli helppo tulla melkeinpä mitään ennalta suunnittelematta. Johannalta saatu osoite annettiin taksinkuljettajalle lentokentällä ja pian olimmekin jo huoneistossa poksauttelemassa sampanjaa vailla huolta arkisista kiireistä. Eli lomalla.

Sijainti on kokonaisuutena ihan täydellinen. Keskustan turistiruuhkia pääsee piiloon ja rantaan on 200 metriä. Kaikki mitä lomallaan kaipaa on aivan vieressä. Pieniä lapsia en tänne ottaisi vahdittavaksi. Liikenne on ahtaimmilla kaduilla aikamoista kaaosta.

Paikallinen elämänrytmi on mitä parhain väliaikaiseen joutenoloon, koska voi nukkua niin kauan kuin nukuttaa ja sitten iltapäivällä on vielä siesta klo 15-18. Voi hyvällä omallatunnolla mennä pariksi tunniksi pitkälleen jos helle uuvuttaa.

Ruoka on saarella joka paikassa hyvää. Otin asiakseni oikein yrittää löytää sellaista ruokaa, joka ei herättelisi ruokahalua maistamisen jälkeen. En löytänyt, vaikka kokeilin mitä oudoimmin nimettyjä herkkuja. Ruoka on niin tuoretta ja simppeliä, ettei siitä saa luultavasti huonoa mitenkään. Perunat maistuvat saarella vähän erilaiselta kuin koto-Suomessa, mutta hyviä ne täälläkin ovat.

Muutaman päivän laiskottelun jälkeen otimme auton vuokralle pariksi päiväksi ja kävimme ensin Samarian rotkolla ihastelemassa jylhiä vuoristomaisemia. Kuumuudessa ei kuitenkaan tehnyt mieli lähteä vaeltelemaan laaksoon. Toisena päivänä ajelimme Knossokseen, joka ei 1. syyskuuta enää ollut liian ahdas turisteista. Matka on aika pitkä mutta E75-tiellä on uskomattomia maisemia.

Huomenna on vielä yksi kokonainen päivä lomaa jäljellä ja aiomme poiketa arkeologiseen museoon. Illalla sitten vielä syödään kerran oikein kunnolla.

27.8.2022-3.9.2022
01.09.2022

Vietimme syyskuun lopussa mukavan kesän jatkeen Petrino House 2:ssa. Lämpöä oli parhaimmillaan liki 35 astetta!

Petrino Housen omistaa porilaislähtöinen Johanna miehensä Manoksen kanssa. Johanna oli mitä ihanin vuokraemäntä, joka piti huolen viihtyvyydestämme ja antoi hyviä vinkkejä ravintoloista ja vierailukohteista. Perheen ruokakauppa on samassa talossa ja leipomo ja sen tuoreet aamuleivät löytyvät ihan läheltä.

Petrino House sijaitsee rauhalliisella, paikallisten asuttamalla alueella etäällä turistiruuhkista Ostoskatu ja Hanian keskusta palveluineen ovat kuitenkin kävelymatkan päässä. Asunto on uusi, siisti ja hyvin varusteltu. Tilaa siellä on mukavasti neljälle, Uimaranta ja monta taivaallisen hyvää kala- ja äyriäisruokaa tarjoavaa ravintolaa ovat vain muutaman sadan metrin päässä. Rannalta löytyy myös venevuokraamo, josta vuokrasimme veneen puoleksi päiväksi ja huurruuttelimme itään Hanian kaupungin ohi viehättävään pikkusatamaan Stravros Beachille. Ihan vain paperisen esitekartan perusteella navigoiden.

Vuokrasimme kahdeksi päiväksi auton, ja ajelimme ensin saaren länsipuolelle upeaa vuoristoista maisemareittiä pitkin. Vaikka kilometrejä ei kerry mahdottomasti, reitille kannattaa varata aikaa. Kävimme kääntymässä kaikkien kehumalla Elafonnisin rannalla. Olihan se näkemisen arvoinen, upea ja laaja hiekkaranta turkoosin veden äärellä. Mutta, jos et nauti auringonotosta vieri vieressä muiden kanssa, Falassarna voisi olla hyvä vaihtoehto. Paleohoran kaupunki oli paluumatkallamme viehättävä pistäytymiskohde. Toinen retki suuntautui itään päin mm. Kalivesin kautta Rethymnonin kaupunkiin. Hania on kyllä mielestämme viihtyisämpi kaupunki!

Korona ei haitannut oleskeluamme – maskipakko oli kaupoissa ja julkisissa tiloissa ja ravintoloiden terasseille pääsi vapaasti, mutta niiden sisätiloihin mennessä piti näyttää koronapassi. Petrino Houseen ja Haniaan tekisi ehdottomasti mieli palata uudelleen!

Syyskuun viikko Haniassa
19.10.2021