Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

 

Kuka voi käyttää Rautuki-Säätiön lomakohteita?

– Rautuki-Säätiön asunnot ovat loistavia kohteita perheille, kaveriporukoille ja yksin lomaileville. Varaajan tulee olla VR-Yhtymä Oyj- konsernin suomalaisten yhtiöiden henkilökuntaa tai VR:ltä eläkkeelle jäänyt henkilö. Lue lisää täältä.

Miten loma-ajankohdat avataan varauskalenteriin?

Varauskalenterit seuraavalle vuodelle avataan kahdessa osassa.

Seuraavan vuoden kevätkausi avataan edellisen vuoden elo-syyskuussa ja loppuvuosi avataan marras-joulukuussa. Kalentereiden avaamiseen liittyvä tiedotus tapahtuaa ensisijaisesti säätiön nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa.

Mitä majoituksen hinta sisältää?

– Hinta sisältää aina loppusiivouksen sekä pyyhkeet ja liinavaatteet varauslomakkeella ilmoitetulle henkilömäärälle. Lisäksi kotimaan kohteissa hintaan sisältyy kohdekohtaisia liikuntaetuja, kuten hissi- ja kylpylälippuja. Edut ja käytännöt löytyvät kohteiden alta.

Miten majoituksen hinta muodostuu?

– Rautuki-Säätiö ei tavoittele lomatoiminnalla voittoa, vaan huoneistot tarjotaan käyttöön omakustannushinnalla. Lomatoiminnan kulut pyritään kattamaan lomaviikoista saaduilla tuotoilla. Lomatoiminnan kuluja ovat huoneistojen vastikkeet/ vuokrat, viikkosiivoukset, vuosittaiset tehosiivoukset, avainpalvelut, huollot ja korjaukset, irtaimiston täydennykset ja päivitykset, varausjärjestelmän ylläpito ja liikuntaliput. Jokainen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan hintaan pitämällä huoneistoista hyvää huolta.

Voiko Rautuki-Säätiön huoneistoihin tuoda lemmikin?

– Rautuki-Säätiöllä on useita lemmikkihuoneistoja (Vierumäki, Levi, Turun Caribia, Vuokatin Välke ja Vuokatinhovi). Lemmikkihuoneistot on varauskalenterissa merkitty lemmikkisymbolilla. Lemmikistä veloitetaan kohdekohtaisesti määrätyvä maksu. Lemmikkihuoneistot ja käytännöt löytyvät kohteiden alta.

Voiko lomaviikkoja/- huoneistoja varata useamman?

– Voit varata useamman viikon tai asunnon. Loma-asuntoja voi varata vapaasti varauskalenterista. Varaajan tulee olla VR-Yhtymä Oyj- konsernin suomalaisten yhtiöiden henkilökuntaa tai VR:ltä eläkkeelle jäänyt henkilö.

Voinko varata lomaviikon, vaikka en tiedä lomiani?

– Voit. Mikäli peruutat varatun lomasi viimeistään 1 vko ennen lomasi alkua, saat rahasi takaisin (-30 € peruutusmaksu). Myöhemmin, kuin 1 viikko ennen loman alkua peruutetusta varauksesta perimme 100 euron peruutusmaksun. Tutustu varaus- ja peruutusehtoihimme täällä.

Miten loman peruutus tapahtuu?

- 28.5.2024 jälkeen tehtyjen varausten peruutus tulee tehdä varaajan itsensä toimesta varausvahvistukselta löytyvän linkin kautta.

- Varaukset ennen 28.5.2024: loman peruuttaminen onnistuu lähettämällä saamasi varausvahvistus saatesanoin “varauksen peruutus” osoitteeseen rautuki@vr.fi . Peruutuksesi on hoidettu, kun saat sähköpostiisi siitä kuittauksen. Rahat palautuvat sille tilille/ kortille, miltä olet varauksesi maksanut, pääsääntöisesti muutaman päivän kuluessa peruutuksen kuittauksesta. Tutustu varaus- ja peruutusehtoihimme täällä.

Voinko vaihtaa varaamani lomaviikon toiseen vapaaseen viikkoon?

-Lomaviikkoa ei voi vaihtaa pitämällä maksua “sisällä”.

Vaihto onnistuu seuraavasti:

  1. Varaa ja maksa haluamasi lomaviikko varauskalenterista.
  2. Peruuta haluamasi viikko varausvahvituksesi linkin kautta. Lähetä sen jälkeen viestiä rautuki@vr.fi ja mainitse että varasit uuden viikon tilalle. Emme peri peruutusmaksua vaihdon yhteydessä. Peruutuksesi on hoidettu, kun saat sähköpostiisi siitä kuittauksen. Rahat palautuvat sille tilille/ kortille, miltä olet varauksesi maksanut, pääsääntöisesti muutaman päivän kuluessa peruutuksen kuittauksesta.

Miten lomaviikkojen varausmahdollisuuden tasavertaisuus varmistetaan?

– Kaikki lomaviikot ovat varattavissa kohteittain Rautuki-Säätiön verkkokaupassa (www.rautuki.fi). Tiedotus tapahtuu ensisijaisesti Rautuki-Säätiön sosiaalisen median kanavissa, Viva Engagessa ja taukotilojen infomonitoreilla.